Ако сте започнали да се притеснявате за нарастващия брой на шегаджиите, дегизирани като клоуни, недейте - Батман идва, за да ви спаси. Или поне в графство Къмбрия, Северозападна Англия, пише „Метро”, цитиран от „Новини Лондон”.
Т. нар. "клоуни убийци" заляха Великобритания с безумните си костюми и безсмисленото преследване на случайни хора по улиците с цел сплашване и шега. Те обаче будят страх най-вече у децата, много от които са били травмирани след срещата си с тях и отказват да отидат на училище. Ето защо мъж от Къмбрия решил да се облече като Черният рицар, за да покаже на децата, че има кой да ги предпази.
 


Въпросният Батман е бил забелязан в Уайтхевън да обикаля улиците и да гони всички "клоуни убийци", които види по пътя. Хората са благодарни, тъй като се притесняват, че наистина опасни хора могат да се възползват от манията по клоуните, да се прикрият и да извършат лесно грабеж, нападение, дори убийство.
 
Както БЛИЦ съобщи, клоунската истерия, която тръгна от американския щат Южна Каролина, заля почти целия северноамерикански континент и достигна до Европа, Австралия и Нова Зеландия. След Великобритания, странната мания по обличането в клоунски костюми и сплашването на нищо неподозиращи минувачи стигна и до Холандия.