След първата си самостоятелна визита в чужбина, която продължи един ден, Кейт Мидълтън се прибра в Лондон с обикновен 50-минутен полет на "Британските авиолинии". Новината съобщиха в социалните мрежи щастливите пътници, за които появата на херцогинята е била истинска изненада, пише InStyle, цитиран от „Новини Лондон”.
"Херцогинята на Кеймбридж - обикновена като нас!", пише един от пътниците малко след кацането си в Лондон.
 
Други разказват как я забелязали облечена в бледосиния костюм, с който преди това я видели на снимки по време на обиколките в Ротердам и Хага. В самолета тя се качила последна и седнала най-отпред, заобиколена от няколко охранители, а през това време десетки пътници се надпреварвали скришом да я снимат.
 
"Това вече е нещо, което човек не може да види всеки ден! Херцогинята на Кеймбридж кацна в Лондон с полет на "Британските авиолинии", след изморителен ден, изпълнявайки кралските си задължения в Холандия", пише друг пътник в "Туитър" на 11 октомври.
 
Кейт слязла първа от самолета, няколко минути преди останалите пътници, и се качила в автомобил, който я чакал отвън.
 
Първото самостоятелно пътуване в чужбина по официален повод за Кейт премина повече от успешно. Дали защото Кралицата й зае свои перлени обици от кралската колекция, или просто защото й идва отвътре, тя се представи повече от добре и остави чудесни впечатления у всички, с които се срещна, включително и у пътниците в самолета.