До месец гръцките власти ще предадат на България Назиф Ахмедов-Ники, който получи доживотна присъда за това, че уби и свари 4-годишната си щерка Ани Борисова в Атина. Международната договорка била сключена през март, когато Апелативният съд във Велико Търново постанови екстрадицията на Ахмедов в Гърция, пише "България Днес".
Още тогава съдебните власти на двете държави се разбрали, че при евентуална ефективна присъда за свидетелят, превърнал се в обвиняем, той ще бъде трансфериран в български затвор. По непотвърдена информация дори и да обжалва постановеното доживотно наказание, Назиф отново ще бъде прехвърлен. По принцип подобни действия се извършвали, след като присъдата влезе в сила, но за всеки конкретен случай зависело от постигнатото споразумение, коментират юристи. У нас Ахмедов ще бъде въдворен в самостоятелна килия, с каквото преимущество се ползват доживотниците.

Същатата съдба очаква и бащата на Ани, Станислав Бакърджиев, с тази разлика, че той се връща в най-строгия зандан в южната ни съседка на остров Корфу. Освен заради най-тежкото наказание, което той също получи, изолацията му се налага и от факта, че Канибала, както е известен извергът Сава, на няколко пъти е бил нападан от другите пандизчии. Съществува и хипотетична възможност Бакарджиев също да бъде върнат у нас. Това може да стане, ако той изяви подобно желание и гърците нямат нищо против. Подобен развой обаче е малко вероятен, тъй като както магистратите, така и самите граждани на южната ни съседка нееднократно изразиха гневно мнението си, че искат изродът да лежи до края на живота си в техен затвор.
Станислав Бакърджиев

Развръзката по едно от най-зловещите престъпления в света идва само месец след като делото влезе в съда. Според неоспоримите доказателства, с които прокуратурата успя да закове двамата наркомани, Сава и Назиф са убили и нарязали заедно малкото момиченце в нормално психическо състояние. Транжирането е станало не защото са искали да скрият тялото, а начинът, по който са го затрили. Според съдебните медици детето е било умъртвено след приемане на свръхдоза хероин.

Прокурор Мария Деметриадес бе категорична, че след като двамата са разфасовали Ани, Николай в продължение на два дни е изхвърлял сготвените с подправки и картофи тленни останки.

6 години зад решетките ще прекара и майката на Ани Димитрина затова, че е изложила на опасност живота на собственото си дете. Тя също най-вероятно ще бъде изпратена в България.

Случаят започна да се разплита през май м.г. Тогава Назиф се прибра от Атина и отиде директно в полицията в Габрово. Там с пълни подробности той разказа как приятелят му от детството Станислав е разфасовал, сварил и изхвърлил на бунището сготвеното телце на собственото си детенце. Гръцките власти моментално арестуваха детеубиеца и неговата жена Димитрина, които първоначално обявиха момиченцето си за отвлечено. Впоследствите стана ясно, че и Ахмедов е участвал в зверството.