Невероятно вкусна комбинация от патладжани, сочно свинско месце и сос. Непременно го опитайте. Приготвянето му ще ви отнеме малко повече от час, а резултатът... да си оближеш пръстите!
Необходими Съставки
патладжани - 3 бр.
свинско месо - 500 г вратно
кисели краставички - 3 бр.
гъби - 100 г мариновани
кашкавал - 100 г рендосан
олио
сол
ЗА СОСА
домати - 1 кг
магданоз
чесън
сол
олио

Начин на приготвяне
Измийте и нарежете патладжаните на дебели филии без да ги белите. Посолете ги и оставете за известно време. Подсушете патладжаните, намазнете с малко олио и изпечете на скара от двете страни.

Нарежете месото на много малки парченца. Запържете го в сгорещено олио до пълна готовност. Нарежете краставиците и гъбите на много ситно. Прибавете ги към месото, разбъркайте и ако е нужно посолете.

Застъпете две ленти патладжан на дълго и в единия край сложете по една с.л. от месото. Ако е нужно прихванете с клечка за зъби. Рулцата наредете прави в тавичка. Върху всяко рулце сложете от кашкавала и запечете за кратко на 200 градуса.

Обелете и нарежете на ситно доматите. Прехвърлете ги в тиган със загрято олио и заедно с нарязаният чесън и магданоз запържете до извиране на водата. Овкусете със сол и още малко пресен магданоз и сервирайте към рулцата.

Източник: gotvach.bg