2 274 домакинства останаха без електрозахранване в сряда следобед в резултат на несъобразени изкопни дейности на строителна фирма. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. В 13.42 часа на 12 октомври, за повече от час, без ток бяха клиенти на ЧЕЗ в столичните квартали Слатина и Христо Смирненски. Това беше вторият скъсан кабел на компанията от строителна фирма в рамките на деня и пети от началото на седмицата. 
Само за 2015 г. 919 000 домакинства останаха без електрозахранване за общо 1 274 часа в резултат на несъгласувани или несъобразени изкопни работи. 

ЧЕЗ изисква стриктно спазване на изискванията на компанията с цел осигуряване на спокойствието на българските граждани. Необходимо е те да подават съобщения за предстоящи изкопни дейности поне една седмица предварително на факс 02/92 92 551, на имейл адрес [email protected], както и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Компанията изготвя констативен протокол за причинената от фирмата авария и ще предяви претенции за нанесени имуществени щети. Компанията ще продължи да информира обществеността за причините за прекъсване на електрозахранването.