Естествено е след дългогодишна връзка, отношенията между двама партньори да се видоизменят с времето. Сред тях спада и сексът, които през годините си отива постепенно. Неусетно, дните си минават. Първо месец, после два... темпът може да е много бърз. Изведнъж осъзнаваме, че от година не сме имали интимни отношения с партньора, с който делим леглото си.
 Въпреки че сексът между вас и половинката ви не е това, което е бил, вие се обичате и желаете да възобновите интимната си връзка. Как ли? Преди всичко, избийте си от главата, че половинката Ви не Ви желае. След това... Изгответе си секс програма. Защо не! Опишете какъв секс бихте искали да опитате във всеки един ден от седмицата. Предизвикайте себе си и своя партньор по изкусителен начин. Изкарайте се от златната среда, в което и двата се намирате и изживейте нови и незабравими интимни преживявания.  

Споделяйте фантазиите си. Какво по-хубаво от това да знаете как да доставите удоволствие на своя партньор! И обратното. Блажено чувство на близост и разбирателство. Всяка една от нас си фантазира. Защо тогава ги пазим за себе си? Споделяйте, ако страдате от сексуална дисфункция. Сексуалната дисфункция (еректилна дисфункция, преждевременна еякулация или липса на ерекция) е смущаващ физиологичен феномен и се явява като психологическа бариера за интимни отношения. Затова е много важно да говорите със своя партньор, за да избегнете излишни недоразумения помежду Ви. За щастие съществуват множество медицински и хомеопатични средства за повишаване на либитото.

Консултирайте се със специалист-сексолог, който най-добре ще ви посъветва.  Разтоварете се от стреса и напрежението. Активният ритъм на живот е натоварващ. Да, всички го знаем. Който не е подложен на стрес, да вдигне ръка. Никой! Така и си мислихме. Да, ежедневието може да бъде изпитателно, но това не е причина да притъпявате емоциите си, изключвайки желанието за любов.

Замислете се, една нежна дума или мил жест няма ли да Ви накарат да забравите за преживяните премеждия?  Спрете да мислите кога и дали ще получите оргазъм. Не се разсейвайте по време на любовните игри с мисли, които ще възпрепятстват удоволствието. Какво е било преди, какво е сега и какво би могло да бъде... са мисли, които сковават тялото и ума. Оставете се по течението на любовта. Всичко ще си дойде на мястото.  

Източник: Woman.hotnews.bg.