От седмица болните от остри рестираторни заболявания в Бургас са се увеличили двойно, алармираха джипита. Най-вероятно става дума за грип, чийто щам още не е официално изолиран. В същото време върлуват и парагрипни вируси, съобщава Burgasinfo.com.
Симптомите са силни болки в гърлото, тежка хрема, болки по цялото тяло, втрисане, умора, главоболие и висока температура. Част от пациентите са се опитали да се лекуват с чайове и компреси, но не са могли да пресекат инфекцията.

Точно те все пак отиват на лекар, но вече с усложнения. Ней-честите са бронхит и пневмония.

И това е интересно: 5 важни причини да пиете всяка сутрин сок от джинджифил и лимон - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to.

Тази година антибиотиците не действат с необходимата бързина и пресичат температурата едва на третия ден. Понякога се налага и изписването на втори антибиотик.

Джипитата препоръчват още при първите симптоми да се потърси лекарска помощ, тъй като усложненията са много и упорити. Това е едва първата грипна вълна, а се очакват още три. За пръв път и тя идва толкова рано - в началото на октомври.