Близки и роднини на арестувания за покровителстване на сводника Мартин Филипов-Дебелия, полицай Стефан Филипов, окупираха сградата на ОД на МВР Благоевград, за да посрещнат "свободния си родственик". Филипов бе пуснат под парична гаранция от 10 000 лева от окръжния благоевгадски съд, който гледа делото срещу него при закрити врата. Мотивите на магистратите бяха, че Филипов не може нито да повлияе на хода на делото, нито да се укрие, съобщава struma.com.
Срещу него има неопровержими доказателства, дадени и пред съдия, така, че престоят му в ареста не е задължителен. Освен това, той е и болен и няколкократно прави кризи в ареста. Припомняме, че Филипов и антимафиота Петър Кънев бяха задържани пред юли тази години при зрелищна акция на РЗБОП и Вътрешна сигурност.

Според обвинението те притискали свидетели да оттеглят жалбите си срещу Мартин Дебелия и поддържали нерегламентирани контакти с жертвите на престъпление в полза на Дебелия. В хода на делата бяха използвани СРС-та, бяха правени обиски, които уличаваха Филипов във връзка с Мартин Дебелия. Филипов бе уволнен от системата докато вървеше разследването срещу него.