Няма да има парламентарни заседания, но всички комисии ще работят и така колегите от БСП няма да имат възможност да правят циркове. Това заяви в ефира на Нова телевизия Цвета Караянчева от ГЕРБ.
"Пак казвам, имаме комисия, реалната работа е там, в залата се гласуват законите и депутатите имат възможност да правят циркове", добави тя.

В студиото на "Здравей, България" освен нея присъстваха депутати от БСП, РБ и ПФ.

"Това е опит да се запуши устата на опозицията. Това е едно от малкото места, където те нямат контрол. Това показва само страх някой да не ви зададе неудобни въпроси", заяви Жельо Бойчев от БСП.

"Моля ви се, господин Атанасов, ние щяхме да си дебатираме вчера още за Белене. Вие крепите в момента това правителство. Много ми е трудно Реформаторския блок да го разчленя кой и как гласува", започна да се заяжда и с ген. Атанас Атанасов Бойчев.
 

"Абе, много сте нахални, хайде малко по-кротко. Чуйте опонента. Вдигате транспаранти вътре, кой ги вдига бе", кресна ген. Атанас Атанасов от РБ.
 

рав сте, циркове само правиха", подкрепи го Караянчева.

"Тази дълга ваканция, не е ваканция. Този период ще бъде отработен по-натам. Аз съм новобранец в парламента, но не разбирам защо някой проваля заседанията и после скача, че му се работи. Публиката на тези сценки всъщност не е ГЕРБ, а българския народ", заяви депутат от ПФ.
 

"Вчера 40 минути имаше предизборни слова, забележки, процедурни схватки. С това нещо две седмици ще ставаме за смях пред хората, затова взехме това решение", заяви Караянчева и добави "Откакто госпожа Нинова ви е председател вие говорите само лъжи, леят се лъжи. С изборите само гледате да плашите хората."

"Вчера преди да гласуваме това решение, аз имах изказване. Парламентът е място за дебати и това е нормално това да се случва там. ГЕРБ купува гласове, сега дадоха пари на учителите, малко преди това на медиците" отсече Жельо Бойчев.
 

"Две години ги галите, защото ви трябва опозиция. Трябваше преди две години да сме ги наврели в ъгъла", обърна се Атанас Атанасов към Караянчева.
 

"Може ли малко по-тихо господин Бойчев. Аз съм човек, който не е отсъствал от нито едно заседание, поде Атанасов, той обаче бе набързо съсечен - "За разлика от господин Кънев, който липсва постоянно", каза Караянчева и завърши "Имаме събрани над 3 милиарда лева, направен е анализ, все пак е последното тримесечие от годината, нормално сега да се раздаде излишъкът."