Депутатите Румен Гечев и Георг Георгиев нажежиха страстите рано тази сутрин. Представителите на БСП и ГЕРБ превърнаха телевизионното студио на bTV в пленарна зала и здраво се скараха за едномесечната ваканция на депутатите, която бе гласувана вчера от Народното събрание.
„Няма такава европейска страна, такава африканска страна, която си закрива парламента преди избори”, изтъкна Гечев.  Колегата му от ГЕРБ побърза да го контрира, заявявайки, че изказванията на Гечев са част от опорните точки, които вече са изтекли в интернет – да сравняваме България със стана от Третия свят.

„Това не е ваканция, а спиране на пленарните заседания по време на предизборната кампания, за да не позволим парламентът да се превърне в цирк. Комисиите ще продължат да заседават, депутатите ще продължат да изпълняват задълженията си”, посочи Георгиев.

Според него целта на заседанието в петък, за което БСП толкова настоява,  е да се използват медиите за инсинуациите им. „БСП не може да събере подписи за вот на недоверие и това се вижда. Дори АБВ им захлопнаха вратата”, подчерта Георгиев.  

Това ядоса представителят на столетницата и той побърза да се похвали, че вече са събрани подписи за свикването на извънредно заседание. „Елате в петък да видите дали не сме ги събрали подписите за вот на недоверие. В петък на работа в 9 часа, идвате на работа както ходят всички хора. По Конституция искаме да се върнете на работа”, отсече Гечев.    

Според Георгиев обаче нямало как парламентът да се събере в петък, защото според закона има едноседмичен срок