Рали шампионът Красен Кънчев е бил арестуван за кражба на 770 лева в петък в Плевен, издадоха от МВР. Мотористът, който е легенда в състезанията на две гуми и има титли от световни състезания, действал заедно с люлинския бандит Димитър Димитров, пише „Телеграф”.
„Случаят е докладван в прокуратурата. Кънчев е пренощувал една нощ в ареста, след това мярката му била удължена на 72 часа и от вторник е под домашен арест”, коментираха от обвинението. Справка в масива на МВР показала, че това не е първият му сблъсък със закона. Той е криминално проявен за кажби, отбелязаха от вътрешното министерство.
 
Рали шампионът и Димитър Димитров решили да направят удар в Плевен в петък, защото имали предварителна информация, че мъж ще тегли голяма сума пари, засекли ченгетата. Те проследили шофьор, който паркира колата си в центъра на града. Кънчев и люлинският бандит използвали тапа и блокирали централното заключване на автомобила. Собственикът чул, че алармата реагира и се отдалечил. Возилото обаче останало отключено. За броени минути шампионът и съучастникът му отворили вратата, взели чантата, в която предполагали, че има голяма сума пари, и избягали. Вътре обаче с ужас установили, че има само 770 лева, издадоха разследващи.

„Незабавно се организираха заградителни мероприятия и двамата бяха арестувани. Операцията е на Главна дирекция „Национална полиция и ОДМВР-Плевен”, обясниха от вътрешното ведомство.
 
Красен Кънчев лежал 72 часа в ареста, след което го освободили под домашен арест.

Името на рали-състезателя нашумя за първи път през 2010 година. Тогава турските медии алармираха, че Кънчев и шофьорът му Юсуф Мехмед са отвлечени в Истанбул, държат ги като заложници във вила и искат за тях откуп от 1 млн. евро. Според тиражираната информация шампионът успял да скрие мобилен телефон и се обадил на жена си. Тя на свой ред алармирала службите за сигурност. Няколко дни по-късно Кънчев се прибрал благополучно в София. След случката тогавашният МВР шеф Цветан Цветанов коментира, че не става въпрос за отвличане, а за неуредени бизнес отношения.

Красен Кънчев е родом от великотърновското село Присово. Там обаче живеят родителите му, а той самият е в столицата. Справка в ДАКСИ показва, че преди години е бил съдружник с криминално проявения Тодор Анчев-Русенеца във фирма за хранителни добавки.