Бежански център в Швеция беше атакуван от местни жители, след като жена в инвалидна количка беше изнасилена от петима мигранти. Хората от най-големия остров в страната – Готланд, излязоха на протест и хвърляха камъни по центъра, след като полицията освободи от ареста насилниците, съобщава „Индипендънт”.
Около 100 души шестваха от полицейския участък до мястото на инцидента в подкрепа на пострадалата. Два дни по-късно също имаше протест, който принуди полицията да изпрати допълнителни сили в град Висби.
 
Жертвата – жена на около 30 години, обясни, че се е съгласила да ползва такси заедно с мъж, след като е била в ресторант. Тя отишла до жилището му, защото й се налагало да ползва банята. Тя била парализирана и когато била нападната, не могла да се съпротивлява по никакъв начин.
 
„Тя го последвала и нямала страхове, че нещо ще се случи. Тогава той се възползвал от ситуацията. Насилието започнало в тоалетната”, разказа адвокатът на жената и добаво, че още няколко мъже са се присъединили към нападателя, дошли „Неизвестно от къде”.
 
Ужасът продължил няколко часа. Единствената съпротива, която парализираната жена можела да окаже, била постоянно да казва „не”.
 
Шест души на възраст между 20 и 30 години са арестувани след това, но всички са освободени. Разследващите отказват да дадат подробности и дори премахнаха съобщението си във Фейсбук по повод инцидента, оправдавайки се с „лош език” в коментарите под поста.
 
Radio Nordfront – крайно дясна и антиимигрантска групировка в Швеция, публикува видео, на което твърди, че са заснети въпросните изнасилвачи. Мъж с мобилен телефон се приближава до чужденците, пита ги на английски дали са били в полицията, след което започва да ги псува, да ги нарича „измет” и им заявява, че не са добре дошли в тази страна.
 

Полицията не съобщава нито имената, нито националността, нито други подробности за извършителите. Вестник “Expressen” информира, че става въпрос за бежанци.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ЖЕСТОКАТА БЕЖАНСКА КРИЗА В ЕВРОПА