Граничарят и 18-годишният терорист Мишел Клеман, когото собственоръчно арестува на 28 септември на българо-турската граница, споделят един арест. Граничното ченге Петър Нацков беше прибрано преди 12 дни в акцията на ГКПП Капитан Андреево срещу корумпирани граничари и митничари.
Униформеният със сигурност не е очаквал, че два дни след като е щракнал белезниците на френския джихадист, ще го види отново. Този път обаче в ареста, пише „Телеграф”. 

Мишел Клеман пък бе задържан на изхода на страната ни в посока Турция. Той се движеше сам с кола, а желанието му било да отиде в Сирия, където да извършва атентати.

По ирония на съдбата само два дни след ареста си Клеман се озовал на метри от граничаря, който го задържал. И двамата са настанени в следствения арест в Хасково, като килиите им са съседни. Мишел Клеман в момента очаква да бъде екстрадиран във Франция. Нацков пък е един от задържаните за корупция гранични полицаи и митничари на Капитан Андреево.

Клеман със сигурност ще напусне по-скоро ареста от арестувалия го полицай. Късно следобед във вторник канадецът с френски паспорт потвърди пред хасковските магистрати, че иска да бъде екстрадиран във Франция. Това ще стане до 10 дни. Полицаят Нацков обаче остава за дълго зад решетките. Мярката му беше дадена от хасковския съд и потвърдена от апелативните магистрати в Пловдив в сряда.