Във Великобритания, в град Брадфорд, ученик от основно католическо училище получил порицание и наказание от учителя си. Момчето било толкова разстроено, че решило да си отмъсти и подпалил учебната сграда, съобщава "Дейли Мейл". Щетите след пожара са за около 1 млн. английски лири.
Детето не успяло да се справи с обидата и по този начин искал да освободи  отрицателната си енергия. Той събрал наличната хартия в класната стая и я запалил.

Впоследствие огнеборците дълго време не успявали да се справят с огъня. Изгорели няколко класни стаи и други части от сградата на училището.

Прокурорът Хизър Гилмър от местния съд е заявил, че учебното заведение е понесло вреди за над милион паунда. 

За щастие никой не е пострадал, но в деня на произшествието учениците не са имали занятия. Някои от тях получили психологическа травма. С решение на съдията, на малолетния подпалвач е назначена тригодишна рехабилитация в младежки център за ученици с подобни прояви. 

При това, в съда момчето било наречено надарено и казали, че той "по много чувствителен начин възприемал критиката по свой адрес". Прокурорът отбелязал, че по време на подпалването ученикът се е намирал в стресово състояние.

Самият инцидент е станал през май тази година, но решението по делото било изнесено чак сега и родителите на другите деца в Брадфорд са обезпокоени от това, че младият подпалвач може да се окаже в класна стая заедно с техните деца. От съда, обаче, успокоили родителите, като заявили, че виновникът за пожара няма да постъпи в нито едно училище, докато специалистите не се убедят в неговата пълна промяна и оздравяване.

Превод и редакция: БЛИЦ