Сингапур насърчава раждаемостта в града-държава по един доста необичаен начин - властите призовават двойките да правят секс дори в много тесни пространства, съобщава Ройтерс. Старши държавният министър Джоузефин Тео се обърна към партньорите във фертилна възраст да създадат потомство, дори да не разполагат със собствено жилище.
"Нужно е съвсем малко пространство, за да се прави секс", твърди г-жа Тео. Богатият азиатски град-държава се нарежда на пето място по показатели за най-ниска раждаемост в света, като на една жена се падат 1,3 раждания.

Населението на Сингапур отбеляза най-ниския си прираст от едно десетилетие насам с 1,2 на сто годишно.
За повишаване на раждаемостта правителството осигурява щедри бонуси в кеш - по 7 400 долара на новородено дете. Държавният жилищен фонд от своя страна дава приоритет на сключилите брак двойки.

Някои частни компании, като "Mentos", също се включиха в инициативата по увеличаване на населението на Сингапур. В рекламен клип, озаглавен "Национална нощ" фирмата призова сингапурците "да вдигнат флага" и да накарат техния "патриотизъм да избухне". "Време е да изпълним обществените си ангажименти и да правим бебета!"

Но гражданите не бързат да изпълнят заръките на властите. "Сингапурците са като птиците, не очаквайте от тях да снасят яйца, ако не са си направили гнездо!", коментират блогъри. В социалните мрежи пък се появиха шеги кои са най-тесните места, в които може да се прави секс по почина на г-жа Тео.


Източник: БТА