Арестуваха оръжейника на полицията в Кюстендил с 2000 патрона от склада на униформените. Радостин Николов-Тината паднал в капана на антимафиоти от Кюстендил, след като служители на РЗБОП разбрали, че той се готви да продаде част от зачисленото му имущество.
Арестът бил реализиран на бензиностанция в покрайнините на Кюстендил, коментират служители на полицията, научили за станалото. Веднага след задържането на Тината в Областната дирекция на полицията в Кюстендил са започнали няколко проверки, както и досъдебно производство срещу задържания полицай, съобщи Struma.bg.

То се води от двама следователи на Окръжна следствена служба в Кюстендил.
Още от обяд се прави и пълна инвентаризация на складовете на кюстендилската полиция. Радостин Николов е задържан със заповед за 72 часа.

Очаква се днес прокуратурата да поиска от Окръжен съд - Кюстендил постановяване на мярка „задържане под стража“ за полицейския оръжейник. Според колегите му 40-годишният сержант работи в полицията почти две десетилетия, като до този момент няма издънки или гафове. Предстои антимафиоти да уточняват дали това е първата сделка, реализирана от пазителя на полицейското оръжие.