Професионалните и нравствени качества на Цецка Цачева я правят най-добрият избор на ГЕРБ. Тя никога не се е притеснявала от дебат, но изнервеността в щаба на Румен Радев продължава да присъства. Това каза в предаването "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев, който упрекна кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев, че не се е явил на предизборен дебат. 
"Когато има поет ангажимент и става дума за национален ефир не може да бягаш от предизборен дебат. Той написа във Facebook една извинителна бележка. Да изтъкваш, че си непартиен не е в твоя полза. Ти не знаеш какво значи отговорност и кой те е избрал", коментира народният представител.

Той добави, че страната ни е единствената стабилна държава в региона и това е лицето, което трябва да брани бъдещият държавен глава. "В огромна степен г-жа Цачева е правила това и до момента", категоричен е Георгиев.

Той посочи, че "явно се формира някакъв нов вид тройна коалиция между ДПС, ДСБ и БСП". По думите му от ДПС директно са отправили призив към ДСБ да се присъединят към единни действия. 

"Липсата на реакция от Радан Кънев към този апел ме притеснява", каза Георгиев и нарече несъстоятелно твърдението, че Народното събрание се разпуска заради АЕЦ "Белене". 

"Няма конспирация, която е целяла отпадане на разглеждането на точката за АЕЦ "Белене", коментира депутатът от ГЕРБ.

Според него е напълно нормално парламентът да бъде разпуснат след  това, което се е разиграло от опозицията в петък.

"Предизборната кампания трябва да се води на терен. Не може НС да бъде употребявано с предизоборна цел. Има колеги, които използват служебни автомобили, за да обикалят своите райони и да агитират", добави Георг Георгиев.