Един неочакван победител изскочи от предизборния дуел Хилари Клинтън – Доналд Тръмп. Той е гост от публиката на последния телевизионен дебат и светкавично стана интернет сензация и модна икона.
Той е Кен Боун - мъжът с червения пуловер, който в нощта на най-горещия телевизионен дебат между Клинтън и Тръмп спечели сърцата на американците.

Направи го с един въпрос: Какви стъпки ще предприеме енергийната ви политика, за да задоволи енергийните ни нужди, като в същото време бъдат природосъобразни и няма да се отразят на съкращаване на работни места? 

Въпросът на Кен обърна тона на дебата. Социалните мрежи полудяха по мъжа с червения пуловер - служител в електроцентрала.



Някои дори се пошегуваха, че той е по-подходящ за президент.

Кен спечели хиляди последователи в Туитър, завладя за ден и американските медии и шоу програми. Най-задаваният въпрос беше за… червения пуловер!

„Аз наистина имам много хубав костюм в маслиненозелено, който харесвам, и сигурно майка ми щеше да е горда да ме види с него по телевизията, но напълнях с около около 14 кг и в деня на дебата се качих с него в колата, а панталоните ми се сцепиха отзад”, разкри Кен.

Феновете му вече са изкупили пуловерите като неговия, но все още са налични други атрибути - като рамките на очилата му, същия модел микрофон и мустаци ала Кен Боун.

А иначе най-критикуваният телевизионен дуел вече има и своя музикална версия.