„Или ще кажеш истината, или ще я кажа аз“, изкрещяла вчера Офелия Гутева в съдебната зала, майка на Станислав Бакърджиев, баща на 4-годишната Ани. „И да я кажа няма кой да ми повярва“, отговорил на български език Станислав, казват очевидци, цитирани от "Български новини".
Гръцките медии съобщават за интензивния диалог между майката и осъдения син прозвучал на български и гръцки език. Видимо съкрушена, бабата на Ани извикала на сина си, който седял на подсъдимата скамейка: „Или ще кажещ истината или ще я кажа аз. Как не те е срам!“
 
Диалогът, продължил едновременно на български и гръцки, между майката и Сава и на излизане от съдебната зала, с викове на майката: „С какво го наряза? С малък нож? Глупай ей глупак…“, цитират гръцките медии.
 
Всъщност, майката на Сава поиска да говори в съда, като каза: „Синът ми не е добре …“.
 
Преди да успее да завърши своето изложение, председателят я спрял, с думите: „Изслушването приключи. Вие не може да говорите сега. Ако искате да кажете нещо, елате да го кажете извън съдебната зала.“
 
На излизане на подсъдимите с белезници от съда, майката на Станислав успя да се доближи до него и да го целуне, целуна и снаха си Димитрина, а майката на Николай избухна в сълзи и ридания.