Да скъсаш с някого си е трудно предизвикателство, най-вече ако все още ти пука за този човек. Странно е, че понякога искаме да прекратим връзката си просто ей така, няма причина – бута ни някакъв неопределен келешлък, нужда от нещо ново и по-различно.
Дали ще излъжем, ако кажем, че на човека му е твърде сложно да се съобрази с изискванията на живота? Подава му се шанс за любов, а той вперва поглед в малки детайли. Е, ако все пак искате да скъсате с някого, съществува една добра последователност от действия, с която да реализирате пъкления си план.

Обмисли и напиши
Опитните хора казват, че преди да се вземе тежко решение, винаги трябва да огледаме казуса от всички страни. Какви са неговите позитиви и негативи? Не е нужно да коментирате написаното с близки или приятели, направете тази равносметка сами. В крайна сметка след равното на уравнението се намира вашето лично щастие. Ако негативите са повече, то е ясно – тази връзка е за вторични суровини.

Когато взимаме решение да прекратим нещо и сме много подвластни на емоциите, то решението ни е компрометирано. Ако дадете присъда, която ще прати любовта ви в небитието, защото примерно той е погледнал друга или тя се е усмихнала на друг, или трябва да се примирите с реалността, или ви трябва транспорт до друга планета. Все пак човекът си е животно, да, разсъдливо, но животно. Често му минават порочни мисли, това не бива да ви изненадва.

Как да различим реалните плюсове и минуси?
Наместете в колонките неговия/нейния характер, отношението му/ѝ към вас и към приятелите ви, добър/а ли е в леглото и всички останали неща, които приемате за важни. Но не забравяйте, че подсъзнателно вие ще си мислите за раздялата, ще търсите аргумент в полза на късането. Опитайте да се разграничите от това желание, за да сте наясно какво бихте спечелили, ако продължите взаимоотношенията си, и какво бихте загубили, когато ги прекратите. Върнете се към спомените си, първия път, първата среща. Ако нещо оттам все още пали вътрешния ви огън, не оставяйте тази връзка да се разпадне.

За една връзка няма пауза
Ако наум ви е да предложите почивка един от друг, по-добре помислете пак. Това си е чисто отлагане на проблемите между вас. След месец пак ще се съберете и отново ще се карате за същото. Седнете, поговорете, пък ако не успеете да постигнете единодушие, потърсете семеен терапевт. В последното няма нищо срамно.

Не знам дали на мен ми се струва така, но май човекът до нас трябва да бъде такъв, че да можеш да му разкажеш всичко и да усещаш стабилност, хармония. Той такъв ли е? А тя?

Източник: tialoto.bg.