Трудно е да се сдържат сълзите, докато 27-годишната Лизи Веласкес получава награда за мотивацията и вдъхновението, които тя е дарила на милиони по света, бидейки самата тя жертва на тормоз заради външния й вид. Освен това тя е определяна години наред като най-грозната жена и това й е лепнато като клеймо.
Американката, родена в Тексас, получи наскоро важна награда на конференция в Маями, САЩ, която събра хиляди нейни фенове, разказа Ен Би Си (NBC). Нейният случай дори е документиран във филма "Смело Сърце: Историята на Лизи Веласкес".

Тя е една от само тримата души в света, за които е известно, че страдат

от рядък неонатален синдром - заболяване, заради което човек няма нито грам подкожна мазнина.

Родената 1989 година добива популярност още преди години, когато се снима в свой влог и тогава получава определението "най-грозната жена в света". Коментарите за нея са ужасни, като дори има такива, които я съветват да се самоубие.

"И аз съм човек, и понякога имам тъжни дни", споделя американката. Именно след горните коментари тя решава да намери сила в себе си и да започне да се бори.


За това й помага и майка й, която разказва, че от момента, в който малката Лизи се родила, тя и мъжът й се влюбили в нея.

Самата Веласкес смята, че за да успеем, трябва да използваме негативите си.

Самата тя разказва, че докато е била малка, родителите й трябвало да я обличат в дрехите на куклите й, тъй като била много дребна.

„Аз съм Лизи, престанете да ме зяпате и се научете на разбиране”, често се налагало да повтаря младата американка за себе си.

Тя споделя още, че няма приятел и че излизането по срещи не е неин фокус.