В Драгоман, където са отчетени 10 л/кв. м, са паднали най-много валежи. Това съобщи "Фокус", цитирайки експерти от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). За последните близо 6 часа се изля доста дъжд на различни места в страната.
9 л/кв. м са паднали в Кнежа, по 7 л/кв. м в Благоевград и Враца, 5 л/кв. м в Ловеч.

Малко по-малко – по 4 литра са паднали в Монтана, Оряхово, Лом, Русе и Свищов. Около 3 литра в Кюстендил, както и на връх Мургаш са паднали за времето от 9.00 до 15.00 часа. В София са отчетени 5 л/кв. м.

Във Варна, където през нощта бяха паднали най-много валежи на квадратен метър – 32 литра, днес не са регистрирани такива. 

В следобедните часове днес в София падна градушка. 

Получихме сигнали за завиряване на булевардите „България”, „Владимир Вазов” и „Цар Борис III”. Това каза Красимир Димитров, временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община.

„Имаме около 30-35 сигнала”, каза той и уточни, че тези сигнали са получени след 8.00 часа днес и на тях са се отзовали. „В момента получаваме няколко сигнала, където има завиряване и шахтите не могат да поемат”, каза Красимир Димитров. „Имали сме две пътнотранспортни произшествия. Не са вследствие на наводнени участъци, но пак сме ги обработили”, добави Димитров.

„Нямаме никакви нарушения и критична инфраструктура, която да е нарушена. Пътна транспортната мрежа няма никъде спиране вследствие на дъжда. Нещата вървят добре до момента”, каза той и уточни, че шахтите поемат водата.