Бейтула Исмаил, на 28 г., който е обвинен, че е убил в катастрофа 23-годишния футболист Никола Терзиев, остава за постоянно в ареста. Това реши днес следобед Варненския окръжен съд.

Според експертизата той е карал с превишена скорост при пътно-транспортното произшествие в края на август, съобщава "Петел".

Съдът оправда решението си с факта, че опасност Исмаил да се укрие няма, но може да извърши други престъпления. Причината е, че той е имал множество актове от КАТ за превишена скорост, неправилни изпреварвания и други нарушения. Припомняме, Исмаил вече има една присъда за друго убийство на пътя, но наказанието му е изтекло през 2010 г.



28-годишният мъж днес бе привлечен като обвиняем и задържан от прокуратурата. Това стана, след като автотехническите експертизи бяха изготвени от вещите лица. Според тях Терзиев е карал с около 90 км/ч при разрешени 130, пише "24 часа". Исмаил обаче е карал с между 140 и 170 км/ч, показва заключението на експертите. Заради това го обвиниха за смърт на пътя, причинена по непредпазливост и може да получи до 6 г. затвор.

Предишната му присъда е за друго убийство на пътя, но е била 1,5 г. условно. Исмаил е реабилитиран през 2014 г. и тя нама да натежи при определянето на наказанието му. 

Обвиняемият може да обжалва мярката си за неотклонение в рамките на три дни.