Записи от раздухваната от медиите на Прокопиев и сайтът "Бивол" афера "Яневагейт" вече може да бъдат напазарувани на дребно и едро в мрежата. Това стана ясно от мейл, изпратен на редакционната поща на БЛИЦ по-рано днес.

Ето какво гласи офертата: 

До всички заинтересовани:
Уведомяваме ви, че ако желаете да получите аудио записи от първа ръка за  случващото се в съдебната система, законодателната и изпълнителната власти, както и в чуждите посолства у нас, можете да ги закупите на телефони 0886 12 39 58 и 0886 63 47 24. Дамата, която продава записите е бивш високопоставен съдия, което дава 100% гаранция за достоверност. Ние закупихме десетки часове аудио записи, разкриващи „страшни“ (или по- скоро смешни) тайни за българския елит. Като доказателство изпращаме двуминутен запис, в който ясновидка, при разговор с продавачката, познава с абсолютна точност, че Лозан Панов ще бъде избран за председател на Върховния касационен съд. В същата мостра, която изпращаме, е направена и прогноза, че ноември месец т.г. след президентските избори ще падне българското правителство. Уведомяваме ви за тази безценнна възможност, ,тъй като информацията за случващото се и бъдещето на нашата държава не е справедливо да бъде достояние на определен кръг медии, които я манипулират. собствен интерес. Цените са достъпни, неизползвани записи, при количества – отстъпка. 


Естествено няма никакво потвърждение за достоверността на предлаганите записи, някои от които месеци наред биват пускани от селектирано и избирателно от "Бивол", за да бъдат "удряни" премиера, главния прокурор и висши магистрати. 

Каква е документалната стойност на подобни записи си личи от предлагания откъс. Затова пък всеки може да си направи извода дали  медиите, обслужващи корпоративните интереси на кръга около Иво Прокопиев, бившия правосъден министър Христо Иванов и банкера Цветан Василев, правят "обществено значими разследвания", "висока журналистика"  или просто въртят алъш-вериш с компромати. 

Такива серии компромати очевидно ще зачестят сега със старта на предизборната кампания. Особено след като се повиха публични оферти за пазаруването им с отстъпка. Скоро ще се разбере кой ще се възползва от бонусите.