"Или ще кажеш истината или ще я кажа аз", изкрещяла вчера в съдебната зала майката на Станислав Бакърджиев и баба на 4-годишната Ани Офелия Гутева. „И да я кажа няма кой да ми повярва“, отговорил на български език Станислав.
Гръцките медии съобщават за интензивния диалог между майката и осъдения син прозвучал на български и гръцки език. Видимо съкрушена, бабата на Ани извикала на сина си, който седял на подсъдимата скамейка. „Или ще кажеш истината, или ще я кажа аз. Как не те е срам?“. Станислав й отговорил на български език, но гръцките медии не го съобщават, тъй като е прозвучал на български език, пише в. "Български новини". 

Диалогът, продължил едновременно на български и гръцки, между майката и Сава и на излизане от съдебната зала, с викове на майката: „С какво го наряза? С малък нож? Глупак, ей глупак…“, цитират гръцките медии.

Всъщност, майката на Сава поиска да говори в съда, като каза: „Синът ми не е добре …“. Преди да успее да завърши своето изложение, председателят я спрял, с думите: „Изслушването приключи. Вие не може да говорите сега. Ако искате да кажете нещо, елате да го кажете извън съдебната зала.“ На излизане на подсъдимите с белезници от съда, майката на Станислав успя да се доближи до него и да го целуне, целуна и снаха си Димитрина, а майката на Николай избухна в сълзи и ридания.