Инсулт не попречи на жена, грижила се за красотата на известни български актьори, да отгледа тикви гиганти в двора на къщата си в Харманли. На 79-годишната Славка се наложило да се грижи за реколта, след като сестра й Живка заминала за няколко месеца в друг град.
С изцяло обездвижена дясна част на тялото жената полага грижи 5 месеца за градината, съобщава sakarnews.info.

„Завърнах се и видях, че сестра ми е отгледала гигантски тикви. Някои от тях са почти 40 килограма“, споделя възхитена сестрата на Славка.

„Имах семена от сорта „бял кабак“, донесени от с. Малки воден, където живях преди много години. Смятах ги за изсъхнали, а те родиха тикви гиганти, които сестра ми отгледа“ допълва Живка. Грижата за тежките тикви в двора на жените се оказали нищожни пред опасенията им дали недоброжелатели не биха ги откраднали, тъй като се виждали през оградата на двора им.



Заради големите листа и плодове, които се набивали на очи отдалеч, дворът на двете жени е бил посещаван от доста съседи. Това било сензация за хората, а за домакините – голяма радост. Те подарили някои от тиквите на съседите.

Славка е завършила художествената академия в столицата, където получава още четири специалности- гримьор, маникюрист, козметик и перукерство. С това заслужава и работата си в киноцентър „Бояна“, където подготвя  стайлинга на известни български актьори и актриси от „Козият рог“, „Време разделно“, „Всичко е любов“, „Йо-хо-хо“, „Златен век“, „Зарево над Драва” и много други.

Инсултът, който е засегнал дясната част от тялото на жената, е най-голямата й мъка. Тя си пожелава единствено здраве и сила от Бога, да продължи живота си.