Бейтула Исмаил, на 28 г., който уби 23-годишния футболист Никола Терзиев като блъсна колата му с 220 км/ч е бил арестуван и му е било повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "24 часа". Той е задържан за 24 часа като прокуратурата иска от съда 72-часово задържане. Мярката ще се гледа следобед във Варна.
Както БЛИЦ писа 23-годишният Никола Терзиев умира, след като 28-годишният Бейтула Исмаил го блъска с над 200 км/ч на магистрала “Хемус”. Историята нашумя след като сестрата на загиналия публикува в социалните мрежи снимка на премиера с брат ѝ и се обърна към министър-председателя с молба за справедливост. След като публикацията нашумя премиерът Борисов се срещна с майката и сестрата на загиналия. На срещата са били още главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева.

 “Ники беше убит преди месец, като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението. На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол”, пише сестрата Боряна.