Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишната Ирена, остава в ареста. Това постанови Районният съд след двудневно заседание, съобщава trafficnews.bg.
Защитата на Иван Евстатиев продължава да твърди, че деянието е абсолютно доброволно, момичето е навършило 16 години и никъде в закона не пишело, че е забранено да правиш секс с навършило 16 години момиче.От експертизите стана ясно, че  момичето Ирена Белухова е бил с над 1,4 промила алкохол в кръвта.

За два дни бяха разпитани 16 свидетели по делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев. В продължение на час майката на Ирена  Христина е давала обяснения. Разпитана беше и ученичката, която твърди, че е била изнасилена. В съдебната зала тя се скри от медиите зад баща си, а според него през цялото време девойката е треперела и била притеснена. Ирена вече ходи на училище и продължава да посещава психолог. Тя и семейството й са депозирали и частен иск в размер на 10 хиляди лева.

Процесът е при закрити врати, за да не се разгласяват подробности от интимния живот на непълнолетната Ирена Белухова.

Евстатиев е обвинен в изнасилването на 16-годишната Ирена от Стрелча и привеждането й в безпомощно състояние чрез алкохол. За първото престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто - до 6 месеца затвор или глоба до 500 лв.