По-добре Народното събрание да не работи, а не да се имитира дейност и да се прави кампания. Това каза председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с това, че Народното събрание няма да работи от 12 октомври до 4 ноември заради предизборната кампания, предаде „Фокус“. „
Както виждате решението на парламента е вече взето. С удоволствие гласувах „за“. С огромно удовлетворение, защото за мен е непочтено да продължава по този начин да се имитира работа на НС. Час и половина само общи приказки и предизборни лозунги вдигаме. По-добре да не бъдем лицемери и двулични към обществото и към народа. Нека да си кажем в предизборна кампания сме“, заяви той.

Според Симеонов това е чиста работа. Попитан дали това ще попречи на приемането на бюджета за 2017 г., Валери Симеонов заяви, че законодателната дейност до изборите умишлено се избягват всички остри, конфликтни въпроси и законопроекти. „Трябваше да гледаме само ратификации и всякакви други неособено значими законопроекти“, каза той и уточни, че пропуснатото може да бъде наваксано с извънредни заседания.

Във връзка с предложението на АБВ изборните секции да се увеличат от 35 на 55, Симеонов посочи, че няма смисъл. „След изборите ще гледаме всякакви предложения. Такива са задълженията на народните представители“, каза той и определи като безсмислено това предложение.