Предложението за решение на работа на НС беше спонтанно и напълно неочаквано, предложеното от Атака, за мен е изненадваща, както и голямата подкрепа, но може би колегите народни представители виждат какво се случва в залата и са решили, че е по-добре да се работи нормално, когато няма предизборна обстановка, с което съм принуден да се съглася. Това каза зам.-председателят на НС Димитър Главчев пред журналисти във връзка с приетото предложение парламентът да не работи до 9 ноември заради предизборната кампания.
„Както е предложено решението и е гласувано в зала, нищо друго не остава, не само за мен, но за който и да е председател на трибуната, освен да приеме гласуването“, посочи той. „Това няма да забави работата, гарантирам, че ще компенсираме липсата на пленарни заседания“, обясни Димитър Главчев, цитиран от "Фокус" и уточни, че ще се свикват извънредни заседания.

„Обявих следващото редовно заседание в сряда, на 9 ноември, от 9.00 часа, може би не се е чуло, защото отново имаше шум в залата, което означава, че имат някакво основание народните представители, които са гласували за“, коментира Димитър Главчев. „Проектът е за решение на работа на НС, а не за почивка, точно обратното.

Единственото, което се изключва от работата са пленарните заседания, тоест законодателната дейност в зала и парламентарен контрол“, заяви той. „Има някои хора, които се възползват от положението си на парламентарно представени и поставят в неравностойно положение кандидати в президентската кампания, които не са в парламента. Други пък се възползват от любезното съдействие на медиите и използват медиен пакет“, каза още той.