Фантастично бърза, вкусна и пухкава баничка! Свършва за минути
500 гр. кори за баница
За плънката:
4 яйца
300 гр. извара
100 гр. настърган кашкавал
2 пълни супени лъжици заквасена сметана
100 мл олио
80 мл газирана вода
1 бакпулвер и сол на вкус
За поръсване:
5 супени лъжици масло или олио
5 супени лъжици газирана вода
Първо включете фурната на 200 градуса. Докато загрява, пригответе баницата.
Разбъркайте всички съставки за плънката в купа. В плънката добавете и три слоя кори, нарязани на дребни парчета.
В намазнена тава с диаметър 30 см наредете всички кори една върху друга, като част от корите оставите да висят извън тавата, а между тях ръсете смес от масло и газирана вода.
Щом свършат корите, изсипете в средата плънката, а частта от корите, висяща навън, просто прихлупете над плънката.
Сложете баницата да се пече в предварително загрятата фурна около 25 минути или докато хубаво се зачерви. Когато я извадите, намажете хубаво с масло.
Източник: За жената
Последвайте ни
0 Коментара: