Мини месни рулца с плънка, ама много вкусни
Опитайте ги и няма да съжалявате
кайма - 600 г
черен пипер
чубрица
кимион
лук - 1 глава кромид
яйца - 5 бр. сварени
краставички - 5 бр. кисели
морков - 2 бр.
кечтчуп - 100 мл
къри - 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Почистете лука и нарежете на дребно. Сложете каймата и лука в купа, добавете и подправките. Омесете с ръце до еднородна смес. Сложете морковите в тенджера и сварете до готовност за няколко минути.
Яйцата почистете и нарежете на полумесеци. Краставичките и сварените моркови нарежете на лентички.
Вземете найлоново пликче или домакинско фолио, намажете с малко олио. Вземете малко от каймата колкото за едно по голямо кюфте. Сложете върху фолиото и разнесете каймата на тънък пласт във елипсовидна форма.
Сложете парчета от яйцата, морков и краставичка. Навийте двете страни на каймата към плънката и завийте на рулце. Така направете няколко рула до изчерпване на каймата. Сложете рулцата в тава, постлана с хартия за печене.
Поставете във загрята фурна на 170 градуса за 25 мин.
Извадете рулата и намажете със смес от кетчупа и къри. Запечете още за 5 минути.
Източник: gotvach.bg
Последвайте ни
0 Коментара: