Американската телевизионна водеща и фотомодел Ким Кардашиян даде на съд сайта MediaTakeout, чиито журналисти съобщават, че звездата е измислила историята за грабежа й в Париж миналата седмица, пише БГНЕС. 

Делото бе заведено във федералния окръжен съд в Ню Йорк.

Както се посочва в документа, журналистите от MediaTakeout "заявиха, без никакво основание, че Кардашиян е измислила историята за обира, лъгала е за жестокото нападение срещу нея, а след това чрез измама е поискала от застрахователна компания за възстановяване на милиони долари".

Адвокатите на Кардашиян обвиняват сайта и лично неговия основател Фред Муангагугухунга в клевета и поискаха обезщетение. Размерът му не се уточнява.

В иска се посочва също, че представители на MediaTakeout са отказали да публикуват опровержение или извинение към Кардашиян. Ръководство за уеб сайт все още не е предоставила коментар по делото.

Както вече беше съобщено, през нощта на 3 октомври няколко мъже в полицейски униформи и маски нахлули в стаята на Кардашиян. Заплашили 35-годишния фотомодел с огнестрелно оръжие, но не са я наранили. След като взели всичките й лични бижута, престъпниците избягали с плячката в неизвестна посока. 

Според някои съобщения откраднатото е за близо 10 млн. долара.