Бившият чиновник в Министерството на земеделието Александър Атанасов, за когото се твърди, че е преследвал и тормозил Мис България 99 Елена Ангелова, лежал в психиатричната болница в Курило през юли тази година. Това съобщава "Монитор", позовавайки се на свои източници.
По думите им, Атанасов е бил настанен там след съдебно решение. В него се посочвало, че 43-годишният мъж е опасен за себе си и за околните. По-късно обаче е бил освободен.

Името на чиновника нашумя, след като в полицейските бюлетини се появи информация за престрелка в Драгалевци. За свадата имаше много версии, според една от които Атанасов нахлул там с трима гардове. Той бил влюбен в Ангелова и тормозел нея и семейството й, твърди потърпевшата двойка. Бил категоричен, че едното от децата им е негово и е имал любовна авантюра с миската. Жената обаче категорично отрича това. Според нея и мъжа й Атанасов правел опити да монтира подслушватели в дома им в баровския квартал, следил ги по почивките в чужбина и дори облитал с дрон къщата им, като заснемал всичко.

Кулминацията на кошмара се разиграва в събота вечерта, когато Атанасов за пореден път отишъл пред дома на семейството с още трима души, за да я прибере и да живее с нея. Тогава между него и съпруга на Елена Ангелова - Николай Нейчев, избухва скандал. Те и хората им се сбили, започнала и престрелка.

Според една от версиите самата Елена излязла с пистолет, с който стреляла във въздуха. За щастие нямало пострадали, но ченгета от 6-о РПУ обградили района и прибрали всички участници в свадата. Оттам версиите на всички започнали да се разминават. Според семейството Александър ги тормозел, според него пък Николай държал в плен любимата му и дори системно я пребивал. Гардовете му пък я изнасилвали и той решил да я спаси.

Всички твърдения обаче тепърва ще се доказват. През това време се очаква Александър да бъде въдворен отново за лечение. За да стане това обаче, от прокуратурата трябва да изискат от съда подобен акт. До късно вчера подобно решение не беше взето. За да стане то факт, ще трябва да бъде изготвена и нова съдебно-психиатрична експертиза, според която Атанасов е опасен и има нужда от лечение. Междувременно стана ясно, че в дома му били намерени близо 500 хил. лева в брой. 

Именно заради финансовите му възможности Николай и съпругата му Елена смятат, че той отново няма да бъде въдворен, въпреки че по думите им бил диагностициран като параноиден шизофреник.