Невероятно чудо споходило 78-годишен мъж от петричкото село Тополница, който излекувал грък с масаж, в замяна, на което той му обещал да му оправи къщата, защото възрастният човек живее в мизерни условия, съобщава Struma.com.
Лечителят се казва Симеон Шапков и е на 78 години. Преди около един месец на врата на мъжа дошъл 61-годишният Димитри от Солун, с молбата да му помогне. Човекът изглежда измъчен от болките си, превит на две, заради прищипване в нерв на гръбначния стълб. Симеон Шапков е известен в района като лечител, който чрез масаж помага на болни хора.

Чужденецът чул от уста на уста и отишъл при бай Мончо. Преди да потърси помощта на местния лечител Димитри е обиколил над 20 медицински лица, от които нито един не е успял да му помогне, изпил разни лекарства, но болката не отшумявала. "Доктор" Мончо, както е известен в района още след първия масаж е оправил прищипания нерв. Гръкът, който е изключително доволен от бай Мончо му обещал в замяна да му оправи къщата, защото е в окаяно състояние, и да му създаде по-добри условия за живот.
 

Веднага още същата седмица е извикана група майстори, които да изчистят къщата, боядисат и приведат в добър вид. И до днес ремонтните дейности продължават.

Възрастния мъж, бай Мончо е прихванал занаята в затвора в Стара Загора, където е лежал близо 10 години за политическа измяна. Бивш разузнавач, който е направил с още няколко човека опит за сваляне на комунизма през 70 години. Там имало един българо-мохамеданин на име Халил Ибрамов, който по този начин лекувал затворниците. Мончо научил занаята от него.
 

Бай Мончо казва за себе си:"Минал съм през много неща, и трудни, и лоши, но с това си оставам в историята. Искам да помагам на хората и докато съм жив, човек няма да върна ".

За него знаят много хора от цялата страна. Преди около две седмици 48- годишна жена от град Чирпан е дошла при него свита с дископатия в кръста, след което си тръгнала изправена. Той чрез масаж лекува дископатии, схващания, прищипвания и други заболявания.