Брутален случай на насилие в американско училище разбуни духовете в САЩ. В интернет се появи видео, на което се вижда как преподавателка хваща ученичка за косата и започва да я влачи по пода. Жертвата на разбеснялата се даскалица е момиченце с особености в развитието, съобщава insideedition.com.
Кадрите са заснети от ученици в едно от школата в американския щат Мисисипи, а самото видео е качено от Киша Уилямс, родител, чиито деца учат в училището. На разпространения от нея запис се вижда как в час по физкултура учителката на няколко пъти хваща едно от момичетата за косата, за да я накара да седне на пода. В момента, в който момичето опитва да се надигне, педагогът отново го хваща за косата и започва да го влачи по земята.

По думите на Уилямс, момиченцето, тормозено от даскалицата, има разстройство в развитието на речта. „Когато видях записа, започнах да плача. Само фактът, че това е дете със специални нужди, ме изкара от равновесие”, разказва родителката.

Уилямс разпитала дъщеря си защо учителката постъпва по този начин, а момиченцето обяснило, че „тя винаги така прави, тя е лоша”.

Към момента не е ясно какво наказание ще получи педагогът. Известно е обаче, че през 2014 година тя е била акредитирана за работа с деца с ограничени възможности в предучилищна и училищна възраст, както и с деца с лека, средна и тежка степен на инвалидности. 

Превод и редакция: БЛИЦ