Ваня Пеева - Риза. На 10-ти, когато дойдох да взема детето си, сестрата ме попита дали знам за раните на детето ми. Няма как те да са от дъщеря ми, както ме обвиняват, захапката й е 8 сантиметра. Това заяви в ефира на Нова телевизия Ваня Пеева-Риза, която е майка на малкото дете, което е било нахапано в детска ясла "Веселушко" в Бургас.
Тъй като късно на 10-ти разбрах за този инцидент, вече всички си бяха отишли. На следващия ден разпитах всички сестри, но никой нищо не ми каза", заяви майката.

Със становище за станалото излезе и Гюлхан Ахмедова - директор на ОДЗ "Веселушко". "За този инцидент бях уведомена по телефона. Потърсих на следващия ден контакт с родителите, но не пожелаха да говорят с мен. Категорично твърдя, че детето не е оставено без надзор. Ако това наистина се е случило, представете си какви писъци трябва да издаде това дете и никой да не го чуе. Най-вероятно детето е било доведено така", заяви тя.
 

Майката обаче заяви, че имала обяснение на това нещо: "Тъй като децата са от ясла, постъпили са на първи септември, всички пищят в началото. Те са деца и не се познават още. Смятам, че всички са си помислили, че това е поредното дете, което е пищяло като другите, защото му е липсвала майка му, заяви г-жа Риза.

Веселина Таралова от отдел "Образование" също не намеси. "Имаме първоначална информация, но искам да продължи проверката. Не мога да кажа какво е станало, докато не сме приключили. Становището на колегите, които са се движели за детето е, че най-вероятно то е дошло така. Само 13 деца са били в групата му. Детето е било спокойно и не е плакало. Имало е дневен режим, децата са закусвали", призна тя.
 

"Опитва се този случай да бъде потулен, но аз ще си търся правата по съдебен път", заяви майката на пострадалото дете.