Жителите на пернишкия квартал „Тева” се вдигнаха на бунт срещу собствениците на питбула, който разкъса бездомното куче Сузи. Както БЛИЦ съобщи, поредната ужасяваща агресия с куче се случи преди няколко дни в миньорския град. Собственикът на питбула го пуснал срещу жена, която разхожда домашния си любимец. С тях е "дворното" им куче Сузи, което хората от входа отглеждат от бебе, изоставено от безотговорни стопани. Сузи живее от 6 години кастрирана, ваксинирана и в къщичка до входа и за нея се грижат всички в блока. Разхожда се с останалите стопани и техните любимци и е най-милото и добродушно животно, познато в квартала.
До онзи ден, когато Сузи застава между агресивния питбул и жената с домашното куче, а резултатът е – кървава баня пред очите на жената, която е в шок и стрес. Пред очите й питбулът размята Сузи като плюшена играчка и я разкъсва смъртоносно за секунди, докато тя крещи собственика му да го озапти.  Нахапаното куче Сузи губи толкова много кръв, че е на път да си отиде веднага от смъртоносните захапвания на питбула. 

„Страхуваме се, не си извеждаме домашните кучета. Искаме кучето да се води на каишка и с намордник. Не заплашваме никого, не искаме смъртта на животното. Искаме да има справедливост – човекът да отговаря за постъпките си”, заяви една от жителките на квартала пред репортер на bTV.



„Питбулът не е бил провокиран, бил е без намордник. Помолих собственикът му да го прибере, но той ми казваше, че съм луда. Веднага след инцидента той изчезна. Чували сме от съседи, че кучето е участвало в организирани боеве, други казват, че животното е агресивно”, добави жената.  

Собственикът на животното Александър е категоричен, че кучето му не е агресивно и не е участвало в боеве. Той обеща да води питбула си с намордник, но заяви, че няма как да поеме лечението на Сузи, защото получил много заплахи в социалните мрежи. "Няма за какво да се извинявам", заяви Александър.

В момента Сузи е във ветеринарната клиника. Обилната кръвозагуба е овладяна, но все още има опасност да загуби крачето си. Случаят ще бъде предаден на Районната прокуратура.