"Да не съм бабичка да си стоя вкъщи! Имам телефон, който иска да ме намери, винаги ме намира!". Така реагира в съдебната зала Благовест Молев, представящ се за Алексия, на репликата, че няколко пъти е търсен на адреса да му бъде връчена призовка, но не е намерен.
Срещу него са повдигнати обвинения за закана за убийство на комшийка и хулиганство. Травеститът от "Кючук Париж" влезе в новините, след като съседите му се оплакаха от него, че е превърнал апартамента си в бардак.

Там денонощно влизали всякакви хора, наводнил блока, рушал имуществото, заливал вратите на комшиите с фекалии, саморазправял се. Районният съд остави Молев с най-леката мярка за неотклонение подписка, но вчера прокуратурата протестира и настоя да бъде задържан под стража.

При последната изцепка през септември съседите на Молев викнали полиция, а той се барикадирал в апартамента си. Опитал да избяга през терасата, въпреки че жилището му е на четвъртия етаж. В крайна сметка съседите успели да заловят Благовест и го предали на полицията. 

"Никого не съм искал да убивам, той животът ги е убил, аз защо да ги убивам!", коментира обвиненията Благовест - Алексия.

В съдебната зала той се появи с безупречен маникюр и грим и изрусена коса, прихваната с шноли. Адвокат Росица Драгинова настоя мярката му за неотклонение да не бъде променяна в задържане под стража, както настоя прокуратурата.
 

"Съдът нека не става маша в междусъседски отношения, има начин съседите да се съберат и да вземат решение Молев да бъде изведен от блока, ако нарушава обществения ред", пледира адвокат Драгинова. Според нея има гражданско правен ред, по който да се реши случаят. Да подкрепи сина си, в съда дойде и майката на Молев Маринела Лазарова. 

Живеещите в блока са направили общо събрание, на което са гласували да изгонят травестита от входа си. Намеренията им са да наемат външен домоуправител, който с полиция да изкара Алексия от входа. Вчера Окръжният съд също го пусна с мярка "подписка". 

Както БЛИЦ писа Окръжен съд Пловдив намери, че обвиняемият е с мярка за неотклонение „Подписка” и хода на досъдебното производство не са изпълнени процесуалните норми, въведени от законодателя, за изменение на мярката за неотклонение от „Подписка” в по-тежка такава.