И друг път дъщеря ми се е връщала с рани, защото са малки деца, но така жестоко. Това разказа Ваня Риза, майка на малкото момиченце, което бе зверски нахапано в детска ясла в Бургас.
„Една от сестрите в яслата ме попита дали зная за синините по гърба на малката. След като разпитах, разбрах, че никой не знае откъде са, попитаха ме дали не са от вкъщи. Детето има по-голяма сестра, но няма как да са се наранили, докато са играли. Никога не ги оставяме без надзор. Съдебната експертиза установи, че това са захапки от малки деца, между 2-3 см.”, разказа Риза пред камерата на bTV.

Ваня предполага, че децата са били оставени без надзор. „Тя е много малка и не може да ми разкаже, но аз не мога да виня другите Възпитателите са тези, които трябва да се грижат за тях”, смята родителката. По думите й сестрите, които обгрижват децата, не са на необходимото ниво. „Една от сестрите не изглеждала психически здрава”, сподели майката.  

Директорката на детското заведение г-жа Ахмедова бе категорична, че малките деца и за секунда на се оставали без надзор. По повод твърденията, че и друг път са се случвали подобни неща в ръководената от нея забавачка, тя заяви, че до нея не са стигали подобни сигнали. 

От Община Бургас съобщиха, че в момента по случая тече проверка.