Двама американци, баща и дъщеря получиха страхотен подарък от съдбата, пише "Дейли Мейл". Късметлийското дуо откри двукаратов необработен диамант в парк в Арканзас.
Паркът, в който Дан Фредерик и дъщеря му Лорин се сдобиха с ценната находка е известен с това, че в него има скъпоценни камъни, но разбира се те биват намирани изключително рядко. Двамата били дошли в парка да се разходят, но и тайничко се надявали, че късметът може да им се усмихне, което всъщност се и случило.

Дан и Лорин (понастоящем жители на щата Вашингтон) съзряли 2.03 каратовия диамант само един час след като влезли в парка.

"Това беше наистина "черешката на тортата" на забавното и специално пътешествие с моя баща", споделя Лорин пред изданието.

Тя казва, че намирането на диаманта "ще бъде един от моите най-прекрасни спомени", особено след като го е намерила заедно със своя баща и допълва, че двамата все още сякаш не могат съвсем да повярват, че им се е случило подобно удивително нещо да намерят скъпоценния камък. 

Изданието коментира, че не е ясно каква е реалната цена на диаманта. Експертите казват, че това ще се разбере впоследствие след анализ на цвета и чистотата.


Превод и редакция: БЛИЦ