Скандалният процес срещу екскмета на Стрелча Иван Евстатиев бе отложен за 14 ноември, съобщи за БЛИЦ защитата на обвиняемия Ташкена Колчева. Причината е, че прокуратурата иска да разпита нови свидетели, които да да дадат показания употребявала ли е 16-годишната ученичка Ирена Белухова алкохол редовно и на публично място. 
"Днес стана ясно, че момичето е пило често. Един от случаите е в предизборния щаб на Евстатиев, когато той е бил кандидат за кмет. По този повод девойката е имала скандал с дядо си. Това се установи и в очната ставка между свидетеля Бойчо Мелин и дядото на детето", обясни още адвокат Колчева.
 

Прокуратурата държи новите свидетели да обяснят какво са видели същата вечер в предизборния щаб, кой къде е стоял и колко е пило момичето, допълни адвокат Колчева. Припомняме, че експертиза показа, че по време на сексуалния акт с Евстатиев, Ирена е била с 1,73 промила в кръвта. 
 

Днес бе вторият ден от процеса срещу екскмета, който е обвинен в изнасилването на 16-годишното момиче. И двете страни потвърждават, че е имало сексуален контакт. Момичето заявява, че е било насилено, но Иван Евстатиев е категоричен, че сексът е бил по взаимно съгласие.

Адвокатката на Евстатиев поиска по-лека мярка, но съдът за пореден път не го пусна от ареста.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ