Разсеяни пътници в метрото в Мексико забравят велосипеди, обувки, телефони, но в Службата за забравени вещи, в която работи Донован Алварадо, най-изненадващо е наличието на две погребални урни, информира "Франс прес", цитирана от БТА. 
В края на сив коридор в станцията "Канделария" в центъра на мексиканската столица Алварадо ръководи служба за събиране на забравени или изгубени вещи във вагоните или на някоя от 195-те станции на метрото, което ежедневно превозва 5,5 милиона пътници, съобщи Нова телевизия.

Всяка година в този слабоосветен офис се събират около 2000 вещи, сред които идентификационни баджове, раници, велосипеди, детски колички, дрехи и изключително голям брой обувки.

Старите телефони и мрачната атмосфера в офиса не са попречили на Алварадо и помощниците му да търсят разсеяните собственици. Донован започнал работа в офиса преди 6 години и го оглавил преди малко повече от година.

"Удовлетворението, че можем да върнем вещ на собственика й, е голямо.Благодарността на хората, които идват при нас с насълзени очи, е безценна. Тази работа е чудесна", разказва Донован. 

40-годишният Алварадо, който носи синьо сако с логото на метрото, бяла риза и оранжева вратовръзка, съхранява най-важните вещи в горната част на метална етажерка - две погребални урни, намерени във вагони на метрото през декември м.г. и през януари. Мексиканските закони повеляват намерените вещи да не се съхраняват повече от 6 месеца, но това не се отнася за погребални урни. Донован възнамерява да съхранява двете погребални урни колкото е необходимо.

Едната от тях е от лакирано дърво и върху нея е поставена плочка, върху която е изписано Ребека Менес Перес, родена на 14 септември 2010 г. и починала три години и половина по-късно, на 8 март 2014 г.

Урната е украсена с две лепенки с форма на червени сърца, залепени от двете страни на метален ангел с разперени криле.

Другата урна е по-голяма. Върху нея има плочка с името Густаво Гуера Ордуна, който е роден през 1973 г. и е починал през 2000 г. Зад двете урни Донован е поставил изображение на Исус Христос, за да може, по думите му, Ребека и Густаво да почиват в мир.

Алварадо и помощниците му многократно се опитвали да открият близки на двамата починали, но опитите им се оказали неуспешни. Донован и колегите му все пак се надяват, че един ден представители на семействата на двамата починали ще се свържат с тях.