Бивш следовател сбъдна мечтата си и от хоби превърна масажирането в своя професия, след като работи за държавата 32 години. Пламен Проданов се ползвал от правото си да излезе в пенсия точно на рождения си ден на 31 декември м.г., когато навършил 51 г. След няколко месеца търновецът вече е почти готов с отварянето на студио за масажи в областния център.
Той казва, че един час масаж се равнява на изразходваната енергия от един час цепене на дърва. Заради това релаксира със студена вода и медитация. Прави всички видове масажи без лечебни и без мед и шоколад, които обаче ще практикува колежката му, когато открият официално студиото си, пише "Борба". 

За тайните на новата професия
Пламен Проданов е търсач на силни усещания и обича да експериментира.За около 6 години юристът бе излязъл от системата на следствието и бе станал адвокат. Преди повече от 10 години се връща в системата, но и с хоби на масажист. Правил е масажи само на колежките си и само на гръб, казва той. И допълва, че да си масажист, изобщо не е лесна и проста работа, защото човешкото тяло има 365 точки, а хората с отрицателна енергия действат и на масажиста.

„Завърших специалните курсове и имам дипломи за това. Правя класически, антицелулитен, спортен, китайски и т.н. Освен това сам се усъвършенствам, имам около 50 книги и енциклопедии. Хората предимно имат нужда от релакс, които моите ръце могат да правят. Оказа се, че търновци страдат от болки във вертебралната зона – гърба, където минават основните енергийни чакри на организма. Работя само с официална масажна козметика”, разказва бившият следовател. Той споделя още, че преди години започнал да прави масажи на близките си и се оказало, че има такива учения, които сега прилага.

Рекордът на следователя – да прекратиш политическо дело след 18 г.
Няма как един бивш следовател с 32 г. стаж да не говори за това. Най-големият рекорд за Проданов е разследването на бившата фондация „Св. Пантелеймон“, което траело цели 18 години и накрая той го прекратил. След толкова години Пламен Проданов разкрива, че това е било политическо дело и поръчка към следствието, за да бъде съсипана тази фондация да бъде дадена зелена светлина на друга фирма със същия предмет на дейност в България.

След 2009 г. следствието пък се е превърнало в затихващ отдел, след като му бе отнето криминалното разследване и дадено на полицията, а следователите станаха подопечни на прокуратурата.

„Изведнъж всички криминални екшъни от убийство до шамар отидоха в полицията. Изключвам знакови дела като това срещу Петко Стрелеца от Лясковец и ареста на бившия шеф на антимафиотите, в чийто арест участвах лично. В големи икономически дела не съм участвал, защото не бях в този екип. Освен това аз казвам, че който разбира от всичко, не работи нищо, не може да си пенкилер в която и да е професия“, се връща назад в годините 52-годишният юрист масажист.

Той няма как да забрави и най-големия куриоз в работата си.  Това се случило през 1997 г., когато отива на сигнал за катастрофа край Къпиновския манастир посред нощ. На място се оказва, че лентата във фотоапарата на експерта е свършила, а фенерчетата нямат батерии и не светят. Така в тъмна доба следовател Проданов прави оглед с експерти на… тъмно. Няма как да бъде забравен и друг случай – мотоциклет с момче и момиче отзад удря насред пътя диво прасе. Прасето е живо и бяга, а от удара момичето излита от машината, но оживява. Водачът пък се отървал с охлузвания.

Сред любопитните подробности от работата на следовател Проданов е и фактът, че той е ходел с крачкомер в джоба и най-дългото извървяно разстояние по време на работа са били 20 км. И още – дни преди да се пенсионира от системата, се опитали да го уволнят… дисциплинарно. Предложението дошло от заместник окръжен прокурор във В. Търново, но Висшият съдебен съвет наказал следователя само със забележка и отхвърлил обвиненията на прокурора като несъстоятелни.

„През мен са минали хиляди дела и никога не съм ги делил на знакови и важни и на маловажни. Разбрал съм едно – за бабата на село кражбата на кокошките й е много по-важна и разследването е по-стойностно от търсенето на източване на ДДС, за което в крайна сметка извършителят получава условна присъда!“, подчертава още бившият следовател.

Дали след напускане на държавната машина се чувства щастлив? Определено да, защото сбъдва мечтата си. И защото има две големи деца – син и дъщеря, които са във В. Търново и правят това, което им доставя радост. Точно като баща си.