223 млн. лв. повече ще бъдат отпуснати за образование в бюджета за 2017 година. Това заяви по време на среща с жители на Грамада председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
„Правителството на Бойко Борисов подкрепя развитието на младите хора в цялата страна и с отделянето на тези пари, събрани от борбата с контрабандата и сивата икономика, ще покажем нашия ангажимент към образованието и квалификацията на младите хора. С повечето пари, събирани от държавата, правителството ще подкрепи общините, без да ги дели на наши и ваши“, каза още Цветанов.



Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ призова жителите на Грамада да направят разумния избори на 6 ноември с номер 17 в бюлетината, за да може Цецка Цачева и Пламен Манушев да станат президент и вицепрезидент на България още на първи тур. Цветанов благодари на кмета на Грамада Милчо Башев, че също подкрепя кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. Цветан Цветанов посочи, че като председател на 42-рото и 43-тото Народно събрание с всички качества, които притежава една българска жена, Цецка Цачева е успяла да наложи баланса и търпението като модел на работа в парламента „С баланса в отношенията и с търпимостта към мнението на опонента винаги можем да достигнем заедно до правилните решения.



Цецка Цачева е безспорният лидер в Народното събрание и тя ще бъде първата жена президент на България.  Пламен Манушев е доказан войник, бил е зам.-началник на Българската армия, ръководил е военноморските сили на страната, но той е бил и зам.-областен управител на Варна и депутат. Манушев много добре е усвоил начина да се защитават и отстояват правилните позиции“, каза още Цветан Цветанов.



Зам.-председателят на ГЕРБ призова жителите на Грамада да положат всички усилия на тези избори да бъде преборен популизмът, защото той не води до резултати, а само до разединение на нацията. „Ние се противопоставяме на популистите с нашата работа. С отпуснатите 21 милиона лева за ремонта на пътя Ружинци-Видин създаваме реални възможности за привличането в този регион на инвеститори, които да открият нови работни места, да насърчат предприемачеството и това да се отрази на доходите на хората, на икономиката в региона“, аргументира се Цветан Цветанов.



Образованието и квалификацията на младите хора ще бъдат един от основните ми приоритети като президент на България. Tова заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с жители на Грамада, област Видин. 



“Младите хора трябва да бъдат образовани, да бъдат квалифицирани, защото нужда от такива кадри имаме във всички сфери на икономиката. За да дойдат инвеститори и да бъдат разкрити нови работни места, те имат нужда точно от квалифицирани хора“, каза още Цачева.

Тя припомни пред жителите на Грамада, че е живяла и отраснала в Плевен, но познава съвсем от близо проблемите и на най-малките населени места в Северозападна България. „Като президент ще настоявам пред правителството, пред всички министри и пред парламента, че решаването на проблемите на хората от Северозапада трябва да бъдат постоянно на дневен ред. Хората от региона обаче също трябва да ни помагат. Заедно трябва да съхраним историята и културата си, да развием региона си. На всички международни срещи в чужбина и в България, винаги съм отстоявала на висок глас, че България има уникална земя, чиста природа и уникални водни ресурси. Ще продължа да бъда  говорител за възможностите, които предлага Северозападна България за инвестиции“, категорична бе Цецка Цачева.

Цачева подчерта, че заедно с вицепрезидента Пламен Манушев, който е истински патриот и родолюбец, ще работят на първо място за единство на българската нация. „Ние получихме подкрепата от истинската народна партия ГЕРБ и от нашия председател Бойко Борисов, но ние ще бъдем президент и вицепрезидент на всички български граждани, затова протягаме ръка да получим доверието ви. Основата, върху която стъпваме, са новите площади, пътища, пречиствателни станции, училища и детски градини, изградени от правителството на Бойко Борисов. Но има още много работа, за да стане България такава каквато я искаме“, каза тя. По думите й, за да се случи това обаче, страната ни трябва да бъде стабилна.



„Докато партиите се карат, институциите не могат да работят в интерес на гражданите. Ние ще работим за сигурност във всички сфери на живота на гражданите, за сигурни граници. Опонентите ни се заиграват със страховете на хората, затова съм длъжна да заявя, че границите на България се охраняват по най-добрия начин и всичко друго са спекулации. За да живеем сигурно, трябва и работа, за да изучим децата си, да помагаме на родителите си и да развиваме регионите си. За да имаме тези гаранции е нужен и независим, справедлив и  работещ сигурен съд, за какъвто ще настоявам“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент на България.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев поздрави жителите на Грамада и ги призова като  наследници  на славни мъже и бойци да направят правилния избор на 6 ноември с номер 17 в бюлетината. „Нека заедно да изберем първата жена президент на България. Цецка Цачева е най-подготвеният кандидат, който има всички качества да заеме този висок пост в държавата“, заяви вицеадмирал Манушев.