Имате нужда от идея за вкусна рецепта, приготвена в любима тенджера? Наближават най-празничните месеци, съпроводени от красотата на зимата и доброто настроение.
В тези месеци се случва много често да ти гостуват роднини и приятели. Храната трябва да е вкусна и в голямо количество, затова ти предлагаме няколко вкусни рецепти, които можеш да сготвиш в любимата си тенджера.
 
Доматена крем супа

СЪСТАВКИ:
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук
10 – 12 големи домата
4 стръка прясна мащерка
20 г настърган пармезан
60 мл сметана за готвене
2 супени лъжици масло
Сол и черен пипер на вкус
 
Загрей мазнината в голямата тенджера "Деличия" на средна температура.Добави чесъна и лука и готви 5 мин, докато лукът стане полупрозрачен.
След това прибави кафява захар и нарязаните домати и готви още 5 минути. Добави 1/2 чаша вода, мащерката и настъргания пармезан. Остави за още 25 мин.

Отстрани мащерката. Пасирай супата в кухненски робот или пасатор, докато стане кремообразна. Готовата кремообразна смес се прецежда и се разбърква със сметана, масло, сол и черен пипер.
 
Паста Puttanesca

СЪСТАВКИ:
1/4 чаша зехтин
6 скилидки чесън (нарязан на ситно)
4 филенца аншуа
1/2 супени лъжици сух риган
3/4 чаена лъжичка счукан червен пипер
4 чаши пилешки бульон
Пакет паста
5 - 6 чери домата
2 лъжици доматено пюре
1/4 чаша нарязан пресен босилек
1/4 чаша нарязан пресен магданоз
24 нарязани маслини
3 супени лъжици каперси
1/8 чаена лъжичка сол

Загрей мазнина на средна температура в тенджера "Деличия" на "Делимано". Добави чесън, аншуа, риган и червен пипер, готви 2 минути и разбърквай. Добави бульона и водата, а след това добави и пастата и остави да заври. След завиране прибави доматеното пюре и чери доматите. Готви още 10 минути и разбърквай от време на време. Махни тенджерата от котлона и добави останалите съставки.
 
Нежен пудинг с течен шоколад
СЪСТАВКИ:
2 чаши пълномаслено мляко
1 чаша бадемово мляко (неподсладено)
1/3 чаша течен шоколад
1/4 чаена лъжичка морска сол
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици какао на прах
2 големи жълтъка
1/4 чаша пудинг

В загрята тенджера "Деличия" сипи пълномасленото и бадемовото мляко и течния шоколад. В малка купа смеси сол, царевично нишесте и какаото на прах и ги сипи в тенджерата. Усили температурата на котлона и изчакай да кипне. След това в продължение на 3-5 минути разбърквай, докато всички бучки не се разпаднат. В малка купа разбий жълтъците, към тях прибави пудинга и ги добави към сместа в тенджерата. Сместа сипи в отделни купички или чашки и ги остави в хладилник за около 2 часа.

Източник: За жената