Пътуването е възможност да изследвате и това важи с пълна сила за всичко, включително и за храненето. Храна в известна верига ресторант с четири стени и на морското равнище със сигурност ще ви изпълни със задоволство, но няма да събуди приключенския дух у вас. Ако сте от тези, за които пътуването е и преживяване и екстремни приключения, следващите ресторанти ще ви впечатлят.
Ithaa Undersea Restaurant
 

Заобиколен от 180-градусова панорамна гледка сред коралови градини и риби на 5 метра под морето, може би няма да сте настроени за хранене. Но когато видите менюто на първия подводен стъклен ресторант на остров Рангали на Малдивите, ще промените мнението си. Сред специалитетите тук са тартар от малдивски рак и хайвер.

Вечеря в небето
 

Белгийска компания предлага храна в цял свят – от Куала Лумпур до плажа Копакабана и Атина. Те сервират петстепенно меню на отворена платформа, която виси от кран на 50 метра височина (спокойно, има колани). А с гледка към Акропола или Лос Анджелис, вечерята определено ще бъде преживяване.

Dans le Noir?
 

Този ресторант е за любителите на мистерията. Тук сервитьорите са слепи или с нарушено зрение, а вие се храните в пълна тъмнина. Според запознати това е най-добрият начин да усетите вкуса на храната и да засилите контакта с човека, с когото вечеряте. Веригата има ресторанти в Лондон, Париж, Барселона, Санкт Петербург и се радва на голяма популярност. Скоро предстои откриване на обект и в Мадрид.

The Rock
 

Когато един ресторант е описван като достижим пеша при ниско течение и с лодка при силно течение, трябва да знаете, че е специален, както е The Rock. Той се намира в средата на Индийския океан и единственото, което предлага, е каменна плоча, на която са масите. Ако поръчате морски дарове, гарантирано е, че ще бъдат пресни.

Вечеря на дървото
 

Върнете спомените от детството с вечеря на тази къщичка в бамбукови кошове на 5 метра от земята. Единствената разлика е, че вместо близалки и лакомства, тук сервират бяла риба с червени плодове и кошница от кокос с млади скариди и нар. Най-интересното е, че сервитьорът ви поднася храната и питиетата с въжена линия.

Sirocco
 

Aко искате вечеря на високо, вашето място е отвореният ресторант на 63-тия етаж на Lebua Hotel в Бангкок. Ресторантът е познат с безкрайната си гледка към пътищата и реките, средиземноморската кухня и джаз бенда. Freycinet Marine Oyster Farm Ако не сте фенове на хранене под водата или високо в небето, тогава защо не вечеряте в центъра на стридена ферма? Такова предизвикателство ви предлага хотел

Saffire Freycinet в Тазмания, където буквално ще нагазите до колене, за да вечеряте. 
 

Източник: Profit.bg