След официалното начало на 7 октомври на кампанията за изборите за президент на България, социологическите агенции посочиха двама водещи претенденти – Цецка Цачева, кандидатът на дясноцентристката партия ГЕРБ на премиера Бойко Борисов, и Румен Радев, бивш командващ ВВС и кандидат на Българската социалистическа партия.
И докато Цачева и Радев се готвят за оспорвана надпревара на 6 ноември, много други ентусиасти решиха да пробват късмета си да бъдат следващия президент на България, предаде Balkan Insight. Общо 21 двойки кандидати започнаха кампанията си в петък, след като ЦИК отстрани двама от кандидатите. 

Музиканти, шоумени, бивш затворник, изгонен заради обвинения в педофилия депутат националист и българският премиер с най-ниската популярност в историята се включиха в надпреварата, внасяйки степен на фарс в надпреварата. 

Balkan Insight публикува информация за някои от кандидатите, привлекли внимание след оповестяване на амбициите им за президент – Димитър Маринов „Митьо Пищова“; Пламен Орешарски; Бисер Миланов; Владимир Кузов; Светослав Витков.