Днешното предложение за закуска е нещо, което е не просто за похапване, а за наяждане. Пробвайте да се справите с приготвянето на вкусен киш с бекон. Ето как става:
Подукти:

За блата: 

250 г брашно
1 яйце
125 г масло
3 с.л. вода 
сол

За плънката:

200 г бекон на кубчета 
100 г гъби, нарязани на ситно
1/2 глава лук 
3 стръка зелен лук
3 скилидки чесън 
2 печени чушки 
5-6 черни маслини 
4 яйца
100 г кашкавал на кубчета 
200 г заквасена сметана 
черен пипер 
магданоз 
няколко листа целина
 
Приготвяне:
 
В купа комбинирайте брашното, маслото, солта, яйцето и водата. Омесете меко тесто. Увийте го в готварско фолио и го оставете в хладилника за 2 часа. В тиган запържете леко бекона заедно с наситнения кромид, чесън и зелен лук. Добавете гъбите, печените чушки нарязани на жулиени, магданоза и целината нарязани на ситно. Овкусете със сол. Отделно разбийте добре яйцата със сметаната и кашкавала и овкусете с черен пипер. Разточете полученото тесто на кора с дебелина 3 мм и го сложете в намаслена тавичка. Трябва да оформите стени с височина 3 мм. С вилица го набодете на няколко места и изпечете за около 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като изстине може да изсипете готовата плънка и залейте с млечната смес. Наредете маслините и запечете за още 30 минути.

Източник: Dnes.bg.