Криминалнопроявеният 26-годишен Лъчезар Загорчин от Банско нападна и преби 70-годишния си съгражданин Тодор Чолев. Възрастният мъж е настанен за лечение в МБАЛ - Разлог с тежка контузия на главата и наранявания по тялото. Той е приет с временна опасност за живота.
Състоянието на мъжа остава сериозно предвид факта, че той има придружаващи заболявания. Според роднини на пострадалия все още има реална опасност за живота му, съобщава struma.bg.

Нападателят Лъчезар Загорчин е задържан с прокурорско разпореждане до 72 часа и се очаква прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Загорчин е нападнал възрастния мъж към 18:45 часа в петък на ул. „Братя Молерови“ в курортния град. Тодор Чолев се прибирал вкъщи, когато неочаквано бил нападнат в гръб и ударен по главата с твърд предмет. След като се свлякъл на земята, агресивният Загорчин продължил да го рита и да му нанася удари по тялото и главата. Не е ясно каква е причината за агресията на Загорчин, която вкара в болница възрастния мъж.  Не е намерен и предметът на деянието. 

Лъчезар Загорчин е стар познайник на полицията с поредица регистрирани криминални прояви за побой, заплахи, незаконно притежание на огнестрелно оръжие и  има данни, че употребява  наркотици. Преди около две години той беше задържан за системен тормоз над свои роднини, които бяха депозирали жалба в полицията.

Дни след депозирането на жалбата при обиск на дома на Загорчин полицейските служители от Районното управление в курорта намериха и  иззеха 2 огнестрелни оръжия, гладкоцевна пушка и около 140 патрона. Мъжът беше задържан, а по случая беше образувано досъдебно производство.

Към момента Лъчезар Загорчин е следствен. Срещу него се води производство и за друго престъпление - нанасяне на телесна повреда.